Recaptació de fons per les activitats d'estiu de nens vulnerables

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l'Esplai demanen donatius a particulars, administracions públiques i empreses


La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l'Esplai han llençat les seves respectives campanyes, 'Ajuda'ls a Créixer-Cap infant sense colònies' i 'Encerta l'Estiu-Un Estiu per a tothom', amb l'objectiu de recaptar fons per becar les colònies dels infants de famílies en risc d'exclusió.

A Catalunya un de cada quatre infants viu per sota del llindar de pobresa i les activitats d'estiu són una despesa poc prioritària en les famílies amb poc recursos. Carles López, responsable de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés, afirma que l'objectiu de la campanya és assegurar que els joves "puguin créixer en un entorn tranquil, estructurat, que pugui garantir el seus desenvolupament com a persona".
 
A través de la iniciativa 'Ajuda'ls a créixer-Cap infant sense colònies', que s'ha donat a conèixer a través d'un vídeo, enguany la fundació preveu becar més de 8.500 activitats a 4.100 infants, un 24% més que l'any passat, fet que representa un cost de 950.000 euros.

Per tal d'assolir aquesta xifra, el secretari tècnic del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), Albert Riu, ha demanat la implicació i la col·laboració de tota la societat en la campanya, ja sigui a través de donacions particulars o de les administracions públiques i d'empreses.

En els darrers cinc anys, la Fundació Pere Tarrés ha vist com les sol•licituds de beques per a activitats d'estiu han augmentat un 236%, és per això que fa una crida perquè la gent col·labori, a través d'aquest enllaç, amb un ampli ventall de donacions:

- Amb 20€: 6 nens i nenes podran berenar durant una setmana a les colònies
- Amb 50€: 15 infants podran dinar al migdia durant una setmana en un casal.
- Amb 120€: 1 infant podrà anar a un casal social.
- Amb 300€: 3 nens i adolescents podran fer una ruta per la muntanya durant una setmana.
- Amb 5.000€: Adequaran l'espai per atendre 43 infants.

Fundació Catalana de l'Esplai

Des de Fundesplai volen garantir el dret a tots els infants i joves "a gaudir d'un lleure educatiu de qualitat durant l'època d'estiu participant en casals, campaments i colònies".

Per aquest motiu han llençat la campanya de beques 'Encerta l'Estiu- Un estiu per a tothom', que s'adreça només a famílies en els quals algun dels progenitors està en situació d'atur en el moment de fer la sol·licitud. Podeu veure el vídeo de la iniciativa aquí.

L'any passat es van atorgar 4.539 beques, donant resposta a 878 famílies i 1.268 infants i joves provinents de 73 municipis.

Els particulars, empreses i entitats que vulguin col·laborar fent aportacions poden fer-ho a través del web o trucant el 93 551 17 71:

- Amb 20€: 1 infant menja durant 5 dies de casals d'estiu
- Amb 50€: 1 infant té el material que necessita per les colònies d'estiu.
- Amb 100€: 1 infant pot estar  una setmana completa al casal.
- Amb 200€: 1 infant pot passar una setmana completa de campament o colònies.

També es pot col·laborar amb la campanya a través de la III Gimcana Solidària de l'Estiu, un joc de competició per equips que té per objectiu aconseguir fons. L'any passat van aconseguir-se 35.000 euros gràcies a la participació de 30 grups i enguany es vol arribar als 50.000 euros, corresponents a la participació de 45 grups.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article